Hemma bloggen

Sätt att göra vardagen enklare på

När man arbetar hemifrån finns det som ni såklart redan känner till, kära hemmaarbetare, många olika sätt att göra vardagen enklare på. Att arbeta hemifrån handlar ju väldigt mycket om att hitta smarta sätt så att allt rullar på, samt se till så att effektiviteten blir hög. Om man är egenföretagare som arbetar hemifrån kommer här några specifika tips:

Det första man bör göra är att bestämma tydliga tider då man jobbar. Att sätta upp ett tydligt schema för vad som ska göras när, och sedan, i så stor utsträckning som möjligt försöka följa det.

Det andra man bör vara noga med är att försöka effektivisera sin verksamhet så att man mestadels bara håller på med saker som är riktigt givande och intressanta. Framförallt är det viktigt att inte syssla med sådant som är direkt tråkigt. En sådan sak kan vara allt sifferarbete som kommer i samband med bokföring. Det är en väldans bra idé att anlita redovisningshjälp.

När man tar hjälp med bokföringen blir det oerhört enkelt att redovisa sin ekonomi. Allt som krävs är att man sparar kvitton och fakturor, samt kanske ger inlogg till det företag som ska hjälpa en. Sedan är det bara att skicka in alla papper när det krävs.

För att hitta en bra byrå som kan hjälpa dig, föreslår jag att du söker på nätet. Men ett annat alternativ är såklart att höra dig för i din bekantskapskrets. Då kan du alltid komma att hitta någon som du vet att dina vänner uppskattar. Rekommendationer är för det mesta en väldigt bra väg att gå.

Hur du arbetar effektivt hemma

Att arbeta effektiv hemma är för de flesta väldigt svårt. Man är van att leva ett liv och göra saker hemma som inte associeras med arbete. Därför är det viktigt att följa några enkla regler för att göra hemarbetet riktigt effektivt. Här kommer några tips!

  1. Samma plats – Om du bor tillräckligt stort är det bra att se ut en plats i hemmet som du alltid arbetar från. Det bästa är att hitta en lite avskild plats i en vrå, där du inte brukar hänga om kvällarna. Det gäller att skapa strukturer för att inte bli distraherad.
  2. Ta promenader – Det är viktigt att ta regelbundna promenader för att hålla lågan levande. Att arbeta hemifrån och sedan tillbringa fritiden på samma plats, kan nämligen vara otroligt påfrestande. Se till att lämna hemmet åtminstone två gånger per dag. 
  3.  20 minuters-regeln – Om man har svårt att koncentrera dig kan du använda dig av denna regel. Den innebär att du arbetar koncentrerat i tjugo minuter, varefter du vilar huvudet i 5 minuter. Det gör det betydligt lättare att få saker gjorda om du är i en miljö som annars distraherar dig, så som hemmet.